Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą
Składniki
- “Zupa węgierska pikantna” Proste Historie,
- 1 pierś kurczaka,
- 1,5 l osolonej wody,
- 1 główka czosnku,
- 1 pęczek kolendry,
- 2 ostre papryczki chilli,
- 1 puszka kukurydzy,
- 1 limonka,
- kilka kukurydzianych torilli,
- olej.
Sposób przygotowania
- 1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chilli.
- Gotuj całość przez 20 minut.
- Wyjmij mięso, kolendrę i dodaj zamrożoną “Zupę węgierską” Proste Historie.
- Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy i gotuj przez 15 minut.
- Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy.
- Wymieszaj płyn z przyprawami, dopraw solą.
- Sparz 1 limonkę, zetrzyj drobno skórkę do zupy i wyciśnij sok.
- Gotowe kukurydziane tortille pokrój w mniejsze trójkąty.
- Rozgrzej olej na patelni i zrumień je na złoto.
- Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą i trójkątami tortilli.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą
Dodaj do zupy paski kurczaka, sok z limonki i kukurydzę
Pieczone ziemniaki z węgierskim sosem
Z mięsa mielonego i warzyw zrób sos do ziemniaków w przyprawach