Pomysły na dania jednogarnkowe

Jak sama nazwa wskazuje, potrawy jednogarnkowe, to dania które przygotowuje się właśnie w jednym garnku. Ideą takiego obiadu jednogarnkowego są szybkość i prostota wykonania. Zamiast więc nerwowo spoglądać na zegarek i wiele godzin spędzać w kuchni, tonąc w morzu brudnych naczyń, można z czynności tej uczynić krótki i przyjemny zabieg.
Obecne tempo życia i ogromna ilość obowiązków często sprawiają, że nie mamy czasu na wspólny rodzinny posiłek. A to są właśnie te najważniejsze chwile, kiedy możemy pobyć razem w przyjemnej atmosferze, budować i zacieśniać więzi emocjonalne, które tak łatwo we współczesnym świecie zatracić. Obiad nie musi być wystawny, nie musi być doskonały. Najważniejsze, aby był smaczny i zdrowy! Warto postawić na tak zwane dania jednogarnkowe.
Warto zaangażować całą rodzinę – wspólne przygotowywanie posiłków nie tylko sprawia, że powstają one szybciej, ale też stwarza doskonałą możliwość zabawy. Jak stworzyć szybki, zdrowy i smaczny posiłek?
Świetnym rozwiązaniem są produkty, które można długi czas przechowywać w zamrażarce i sięgnąć po nie, kiedy tylko mamy potrzebę. Danie jednogarnkowe można w łatwy sposób przygotować z głęboko mrożonych warzyw (na patelnię lub do zupy), pierogów, knedli, uszek, klusek śląskich czy domowych frytek. Kompozycje warzywne są dodatkowo wzbogacone o ciekawe mieszanki przypraw, dzięki którym danie nabiera wyjątkowego smaku.
Na co zwrócić uwagę? Produkty tego typu muszą cechować się najwyższą jakością. Powinny być głęboko mrożone. Warto sięgać po tradycyjne, naturalne polskie produkty. Właśnie takie są produkty marki PROSTE HISTORIE. Dzięki technologii mrożenia możemy wybierać wśród szerokiego wachlarza produktów i cieszyć się sezonowymi smakami przez cały rok!