Tacos na ostro z wołowiną i kolendrą

Sposób przygotowania

Na średnim ogniu przyrumień na patelni 400 g mielonej wołowiny, 2 drobno posiekane cebule i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Dodaj 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki i rozmrożone “Warzywa na patelnię po meksykańsku” Proste Historie. Podlej całośc 100 ml bulionu i duś przez 8 – 10 minut, do całkowitego wyparowania płynu. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną miodu. Delikatnie wymieszaj z posiekanym pęczkiem kolendry i sokiem z 1 limonki. Nakładaj do gotowych kukurydzianych tortilli lub usmażonych naleśników. Serwuj z kleksem kwaśnej śmietany.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu