Tacos na ostro z wołowiną i kolendrą
Sposób przygotowania
Na średnim ogniu przyrumień na patelni 400 g mielonej wołowiny, 2 drobno posiekane cebule i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Dodaj 1 płaską łyżeczkę ostrej papryki i rozmrożone “Warzywa na patelnię po meksykańsku” Proste Historie. Podlej całośc 100 ml bulionu i duś przez 8 – 10 minut, do całkowitego wyparowania płynu. Dopraw solą, pieprzem i odrobiną miodu. Delikatnie wymieszaj z posiekanym pęczkiem kolendry i sokiem z 1 limonki. Nakładaj do gotowych kukurydzianych tortilli lub usmażonych naleśników. Serwuj z kleksem kwaśnej śmietany.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Meksykańska zupa z awokado i kwaśną śmietaną
Przygotuj pikantną zupę, dopraw kolendrą, limonką i podaj z awokado oraz śmietaną.
Tacos na ostro z wołowiną i kolendrą
Napełnij gotowe tortille farszem z warzyw, mielonej wołowiny i kolendry.
Sałatka meksykańska do mięs z rusztu
Podgotowane warzywa wymieszaj z ogórkiem, pomidorami i marynowaną papryczką