Frytki z paprykowym ajwarem i oregano

Składniki

  • “Frytki cienkie do piekarnika” Proste Historie,
  • papryki,
  • pomidory,
  • 4 łyżki oliwy,
  • ocet,
  • pieprz i sól,
  • czosnek,
  • cukier,
  • oregano.

Sposób przygotowania

  1. Papryki pieczemy w 200°C przez 30 minut, następnie studzimy i obieramy ze skóry, miksujemy razem z pomidorami.
  2. Całość wrzucamy na patelnię, gdzie dodajemy 4 łyżki oliwy i ocet.
  3. Gotujemy wywar przez 15 minut.
  4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, odrobiną cukru.
  5. Tak przygotowanym ajwarem polewamy uprzednio upieczone lub usmażone frytki Proste Historie, całość dekorujemy oregano.

FRYTKI CIENKIE do piekarnika
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu