BBQ Bacon Crack Fries

Składniki

– 450 gramów mrożonych frytek

– 150 gramów bekonu, pokrojonego na małe kawałki

– 150 gramów sera cheddar, startego na tarce

– 100 gramów twojego ulubionego sosu BBQ

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do temperatury sugerowanej na opakowaniu mrożonych frytek (zwykle około 200°C).
  • Rozłóż frytki równomiernie na blasze do pieczenia i piecz zgodnie z instrukcjami na opakowaniu (zwykle około 20-25 minut), aż będą złotobrązowe i chrupiące.
  • Podczas gdy frytki się pieką, usmaż kawałki boczku na patelni na średnim ogniu, aż będą chrupiące. Zdejmij z ognia i odsącz kawałki bekonu na papierowych ręcznikach.
  • Gdy frytki będą już upieczone, wyjmij je z piekarnika. Równomiernie posyp frytki kawałkami boczku.
  • Następnie posyp frytki i boczek startym serem cheddar.
  • Włóż blachę z powrotem do piekarnika i piecz przez dodatkowe 5 minut lub do momentu, aż ser się roztopi
  • Po wyjęciu blachy z piekarnika polej frytki z serem i boczkiem ulubionym sosem BBQ.
  • Podawaj na gorąco i ciesz się frytkami BBQ Bacon Crack!

 

Czas przygotowania:

– Czas przygotowania: 10 minut

– Czas gotowania: 30 minut

– Całkowity czas: 40 minut

Składniki odżywcze

– Kalorie: 400

– Tłuszcz całkowity: 25 g

– Tłuszcz nasycony: 10g

– Cholesterol: 45 mg

– Sód: 950mg

– Węglowodany ogółem: 30g

– Błonnik pokarmowy: 3g

– Cukry: 10g (z sosu BBQ, może się różnić)

– Białko: 15g

FRYTKI CIENKIE do piekarnika
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu