Burgery z frytkami

Składniki

– 450 gramów mrożonych frytek

– 500 gramów mielonej wołowiny

– Sól i pieprz do smaku

– 4 bułki do burgerów

– 4 plastry sera (amerykański, cheddar lub twój wybór)

– Dodatki: Sałata, pokrojone pomidory, pokrojona cebula, pikle, ketchup, musztarda, majonez

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik i upiecz mrożone frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Podczas gdy frytki się pieką, podziel mieloną wołowinę na cztery równe części i uformuj każdą część w kotlet. Dopraw każdy kotlet z obu stron solą i pieprzem.
  • Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia będzie gorąca, dodaj kotlety i smaż burgery przez około 3-4 minuty z każdej strony. W ostatniej minucie smażenia dodaj plasterek sera na wierzch każdego kotleta, aby się roztopił.
  • Opiecz bułki do burgerów w piekarniku przez kilka minut lub w tosterze, aż będą lekko opieczone.
  • Rozłóż wybrane dodatki na dolnej bułce, a następnie dodaj sałatę, pomidora i plasterki cebuli. Dodaj usmażonego burgera z roztopionym serem, a następnie nałóż na wierzch frytki. Przykryj górną bułką.
  • Podawaj natychmiast z dodatkowymi frytkami na talerzu.

 

Czas przygotowania:

 

– Czas przygotowania: 15 minut

– Czas gotowania: 20-25 minut (w zależności od czasu gotowania frytek)

– Całkowity czas: 35-40 minut

Składniki odżywcze

– Kalorie: 750

– Tłuszcz całkowity: 40 g

– Tłuszcz nasycony: 15g

– Cholesterol: 100 mg

– Sód: 800mg

– Węglowodany ogółem: 60g

– Błonnik: 5g

– Cukry: 6g

– Białko: 35g

FRYTKI CIENKIE do piekarnika
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu