Fasolowy garnek na pikantnie
Składniki
- “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
- 3 łyżki oleju,
- 2 średnie cebule,
- 200 g paprykowej kiełbasy,
- 2 ząbki czosnku,
- 250 g pomidorów pelati,
- 300 ml bulionu z kurczaka,
- puszka białej fasolki 450 g,
- 1 szczypta ostrej papryki, kuminu lub cząbru,
- sól, cukier i pieprz.
Sposób przygotowania
- Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, dodaj 2 średnie posiekane cebule w kostkę i 200 g pokrojonej w cienkie plasterki paprykowej kiełbasy.
- Przełóż do garnka.
- Ponownie rozgrzej patelnię i wsyp zamrożone warzyw na zupę Proste Historie Krem z czerwonych warzyw 450 g.
- Dodaj 2 posiekane ząbki czosnku.
- Smaż na dużym ogniu, mieszając przez 5 minut.
- Przenieś do garnka.
- Dolej 250 g pomidorów pelati i 300 ml bulionu z kurczaka.
- Dopraw solą, cukrem, pieprzem.
- Dodaj szczyptę ostrej papryki, kuminu lub cząbru i duś pod przykryciem 12 minut.
- Dodaj odcedzoną 450 g puszkę białej fasolki.
- Podduś kolejne 5 minut.
- Podaj z grzankami posmarowanymi przekrojonym czosnkiem
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Fasolowy garnek na pikantnie
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw na zupę dodaj białą fasolkę i podduś z pomidorami pelati.
Krem z czerwonych warzyw z aioli
Zmiksowany krem dopraw czarnuszką i czosnkowym majonezem.
Zupa krem z krewetkami i koprem
Podduszone krewetki w białym winie z ostrą papryczką połącz z gotowym kremem.