Krem z czerwonych warzyw z aioli
Składniki
- “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
- 2 żółtka jaj,
- 4 ząbki czosnku,
- 1/2 cytryny,
- 1 szczypta soli,
- 180 ml oleju,
- 1 łyżeczka pasty czerwonego curry,
- 1/2 łyżeczki czarnuszki,
- 100 ml soku jabłkowego.
Sposób przygotowania
- Wbij do wysokiego naczynia 2 żółtka, dodaj 4 posiekane ząbki czosnku ,sok z ½ cytryny i szczyptę soli.
- Miksując blenderem wlej małą strużką i powoli 180 ml oleju w pokojowej temperaturze.
- Gesty sos wstaw do lodówki.
- Przygotuj zupę krem zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając zamiast saszetki z koprem 1 łyżeczkę pasty czerwonego curry i ½ łyżeczki czarnuszki.
- Zmiksuj na krem dolewając 100 ml soku jabłkowego.
- Dopraw na słoność.
- Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Fasolowy garnek na pikantnie
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw na zupę dodaj białą fasolkę i podduś z pomidorami pelati.
Krem z czerwonych warzyw z aioli
Zmiksowany krem dopraw czarnuszką i czosnkowym majonezem.
Zupa krem z krewetkami i koprem
Podduszone krewetki w białym winie z ostrą papryczką połącz z gotowym kremem.