Pomysły na zupę krem z czerwonych warzyw

Zupa krem to doskonałe danie zarówno na szybki, pożywny obiad, jak i na rozgrzewającą kolację. Jest to potrawa doskonała, bowiem można ją modyfikować na wiele sposobów i tym samym dostosować do wielu różnych okazji. Proste Historie pokazują, jak łatwo stworzyć zdrowo warzywny, smaczny i zachwycający wyglądem posiłek.
Szybki obiad, rozgrzewająca kolacja w zimowy wieczór, romantyczny posiłek we dwoje czy wykwintne przyjęcie – we wszelkich tych sytuacjach rewelacyjnie sprawdzi się zupa krem z czerwonych warzyw od Prostych Historii. Jak to możliwe, że jedno danie świetnie pasuje do wszystkiego?
Zupa krem z czerwonych warzyw to coś więcej niż zwykła zupa – to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, niesamowita eksplozja smaku. Odpowiednio dobrane, najlepszej jakości warzywa, aromatyczna przyprawa – w tym tkwi sekret zupy krem. Bajecznie czerwony kolor i intensywny smak danie zyskuje dzięki soczystym pomidorom, czerwonej papryce, marchwi i burakom. Jest to połączenie idealne, które niesie za sobą wyjątkowe doznania smakowe. Wisienką na torcie jest zaś pachnąca przyprawa z koperkiem.
Brzmi kusząco i wydawałoby się, że przygotowanie tego wyśmienitego dania powinno zająć wieki, tymczasem wystarczy poświęcić zaledwie… 15 minut. 600 ml gorącej wody z dodatkiem kostki rosołowej i opakowanie zupy krem z czerwonych warzyw – tylko tyle potrzeba, aby stworzyć w ciągu chwili kulinarne dzieło sztuki. Składniki należy zblendować na świeżo, zaraz przed podaniem, a następnie przyprawić przyprawą z saszetki oraz solą i pieprzem wedle własnych upodobań.
Już w wersji podstawowej aksamitna zupa krem uwodzi smakiem i wyglądem, a to dopiero początek. Śmiało można bowiem eksperymentować poprzez dodanie rozmaitych składników. Ciekawą propozycją jest pikantna potrawa na bazie zupy krem z czerwonych warzyw z podsmażoną kiełbasą, cebulką i fasolą. Jeśli chcesz uwydatnić smak zupy, możesz do niej dodać czarnuszkę i majonez czosnkowy. Jeszcze inna propozycja to wykorzystanie tej wyjątkowej kompozycji warzyw do czerwonego barszczu – zyska on w ten sposób niepowtarzalny charakter.