Zupa krem z krewetkami i koprem

Składniki

  • “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
  • 2 czubate łyżki masła,
  • 3 posiekane ząbki czosnku,
  • 1 ostra papryczka chilli,
  • 220 g krewetek koktajlowych,
  • 200 ml białego wina,
  • 1 łyżka posiekanego kopru,
  • sól.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj Proste Historie Krem z czerwonych warzyw zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Na patelni rozpuść 2 czubate łyżki masła, dodaj 3 posiekane ząbki czosnku, 1 posiekaną ostrą papryczkę chilli i 220g krewetek koktajlowych.
  3. Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej 200 ml białego wina i duś przez kolejne 5 minut.
  4. Dopraw solą, posyp 1 łyżką posiekanego kopru i wymieszaj zawartość patelni z gorącą zupą kremem.
  5. Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.

ZUPA KREM z czerwonych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu