Zupa krem z krewetkami i koprem
Składniki
- “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
- 2 czubate łyżki masła,
- 3 posiekane ząbki czosnku,
- 1 ostra papryczka chilli,
- 220 g krewetek koktajlowych,
- 200 ml białego wina,
- 1 łyżka posiekanego kopru,
- sól.
Sposób przygotowania
- Przygotuj Proste Historie Krem z czerwonych warzyw zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Na patelni rozpuść 2 czubate łyżki masła, dodaj 3 posiekane ząbki czosnku, 1 posiekaną ostrą papryczkę chilli i 220g krewetek koktajlowych.
- Smaż przez 2 minuty na dużym ogniu, podlej 200 ml białego wina i duś przez kolejne 5 minut.
- Dopraw solą, posyp 1 łyżką posiekanego kopru i wymieszaj zawartość patelni z gorącą zupą kremem.
- Krótko zagotuj i serwuj z grzankami.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Fasolowy garnek na pikantnie
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw na zupę dodaj białą fasolkę i podduś z pomidorami pelati.
Krem z czerwonych warzyw z aioli
Zmiksowany krem dopraw czarnuszką i czosnkowym majonezem.
Zupa krem z krewetkami i koprem
Podduszone krewetki w białym winie z ostrą papryczką połącz z gotowym kremem.