Meksykańska zupa z awokado i kwaśną śmietaną
Składniki
- “Warzywa na patelnię po meksykańsku” Proste Historie,
- 1,2 l dowolnego bulionu,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 płaska łyżeczka ostrej papryki,
- 1 łyżka gęstej jogurtowej śmietany,
- 1 limonka,
- 4 plasterki awokado,
- 1 łyżka świeżej kolendry,
- 1 łyżeczka świeżej posiekanej czerwonej cebuli.
Sposób przygotowania
- Przygotuj około 1,2 l dowolnego bulionu, zagotuj z 3 przepuszczonymi przez praskę ząbkami czosnku i 1 płaską łyżeczką ostrej papryki.
- Dodaj zamrożone Warzywa na patelnię po meksykańsku Proste Historie razem z przyprawami z saszetki.
- Gotuj na małym ogniu przez 25 minut, dodając pod koniec sok wyciśnięty z 1 limonki.
- Na dno talerza ułóż po 4 plasterki awokado, nasyp łyżkę świeżej kolendry i łyżeczkę posiekanej, świeżej czerwonej cebuli.
- Zalej składniki gorącą zupą.
- Na wierzch dodaj łyżkę gęstej, jogurtowej śmietany łagodzącej ostrość zupy.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Meksykańska zupa z awokado i kwaśną śmietaną
Przygotuj pikantną zupę, dopraw kolendrą, limonką i podaj z awokado oraz śmietaną.
Sałatka meksykańska do mięs z rusztu
Podgotowane warzywa wymieszaj z ogórkiem, pomidorami i marynowaną papryczką
Tacos na ostro z wołowiną i kolendrą
Napełnij gotowe tortille farszem z warzyw, mielonej wołowiny i kolendry.