Zielony krem szczawiowy
Składniki
- “Zupa krem z zielonych warzyw” Proste Historie,
- 2 l wody,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru,
- świeżo mielony pieprz,
- 1 łyżka masła,
- 100 g posiekanego szczawiu,
- 100 ml tłustej śmietanki,
- 100 g posiekanego świeżego szczawiu,
- kawałki jajek,
- koperek.
Sposób przygotowania
- Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zgotowujemy.
- Dodajemy łyżeczkę soli i cukru.
- Wyrzucamy zamrożoną mieszankę zielonych warzyw Proste Historie.
- Przykrywamy i gotujemy do miękkości około 20 minut.
- Miksujemy, dodajemy świeżo mielony pieprz.
- W oddzielnym garnuszku zagotowujemy 250 ml wody z łyżką masła i wrzucamy 100 g posiekanego świeżego szczawiu.
- Gotujemy przez 5 minut, mieszamy z 100 ml tłustej śmietanki i dodajemy do kremu.
- Krótko podgrzewamy i serwujemy z kawałkami jajek na twardo oraz koperkiem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Zapiekane ziemniaczane pure na zielono
Podduszone zielone warzywa wymieszaj z ugotowanymi ziemniakami, śmietaną i zapiecz.
Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem
Do podduszonych warzyw wkrusz ser z niebieską pleśnią i zapiecz rybę