Sałatka z wędzonym pstrągiem w sosie miodowo-koperkowym
Składniki
- “Warzywa na patelnię po polsku” Proste Historie,
- 1 łyżka płynnego miodu,
- 1 łyżka musztardy Dijon,
- olej słonecznikowy,
- pęczek posiekanego koperku,
- 200 g filetu wędzonego pstrąga.
Sposób przygotowania
- W miseczce wymieszaj 1 łyżkę płynnego miodu z 1 łyżką musztardy Dijon.
- Ubijając dodawaj olej słonecznikowy tak, aby powstał gładki sos (wystarczy 50 ml).
- Dodaj pęczek posiekanego koperku.
- Na patelnię wlej 2 łyżki oleju słonecznikowego.
- Wsyp zamrożoną mieszankę warzyw Proste Historie i na dużym ogniu smaż przez 8 minut.
- Delikatnie mieszaj.
- Dopraw solą, pieprzem i odstaw do całkowitego wystudzenia.
- 200 g filetu wędzonego pstrąga pokrój na mniejsze kawałki, sprawdzając jednocześnie czy nie ma ości.
- Przełóż warzywa do miski.
- Posyp kawałkami ryby i zalej sosem musztardowym.
- Nie mieszaj. W trakcie nakładania sos i smak dotrze wszędzie.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Sałatka z wędzonym pstrągiem w sosie miodowo-koperkowym
Ostudzone warzywa z patelni posyp wędzonym pstrągiem i dodaj musztardowy winegret z koperkiem