Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z szynką

          Opis

          Chrupiąca bagietka oraz bogactwo składników to początek historii zapiekanki Proste Historie. To smak jak za dawnych, dziecięcych lat. Nasze zapiekanki kuszą soczystą szynką własnego wyrobu, serem mozzarella, aromatycznymi pieczarkami oraz zdecydowanie zdrowszym składem. Prosta, prawdziwa i bardzo smaczna!

          Gramatura: 270 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego), sól, drożdże, słód jęczmienny, ziarno jęczmienia, cukier, glukoza, mąka sojowa, mąka ze słodu jęczmiennego, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (52 %), szynka wieprzowa (24 %)(mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser mozzarella (20 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), przyprawy, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól.

          Produkt może zawierać seler, gorczycę, jaja.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna810 kJ / 194 kcal
          Tłuszcz7,2 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,5 g
          Węglowodany23 g
          w tym cukry1,6 g
          Białko8,1 g
          Sól1,1 g

          1Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki.
          2W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane