Opis
Chrupiąca bagietka oraz bogactwo pieczarek i sera to początek historii naszej zapiekanki. To smak jak za dawnych lat, który możesz rozwinąć, dodając własne, smaczne zakończenia.
Gramatura: 255 g netto.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Chrupiąca bagietka oraz bogactwo pieczarek i sera to początek historii naszej zapiekanki. To smak jak za dawnych lat, który możesz rozwinąć, dodając własne, smaczne zakończenia.
Gramatura: 255 g netto.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego); dodatki do bagietki: pieczarki (66 %), ser edamski (21 %), ser mozzarella (5 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, błonnik pszenny.
Produkt może zawierać seler, gorczycę, jaja.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 794 kJ / 190 kcal |
Tłuszcz | 4,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 1,0 g |
Białko | 7,6 g |
Sól | 1,1 g |
1 | Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki. |
2 | W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki. |
Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki. |