Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z kebabem wołowym

          Opis

          Odkryj wyjątkowy smak naszej zapiekanki z kebabem! Chrupiąca bagietka, prawdziwa mozzarella, świeże polskie pieczarki i nasz autorski kebab wołowy, delikatnie doprawiony orientalnymi przyprawami. To wyraziste połączenie składników zapewni Ci niezapomnianą ucztę smaków!

          Gramatura: 255 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego); dodatki do bagietki: pieczarki (41 %), kebab wołowy (31 %) (mięso wołowe 85 %, mieszanka przyprawowa 4 % (sól, papryka, kmin rzymski, cynamon, cebula, czosnek, kurkuma, majeranek, kolendra, kardamon, tymianek, oregano, pietruszka nać, kozieradka, pieprz czarny, liść laurowy, imbir, pieprz biały, chili), skrobia ziemniaczana, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), białko wieprzowe, błonnik marchwiowy), ser mozzarella (22 %), cebula smażona (2 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, olej rzepakowy, błonnik pszenny.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja i gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 838 kJ / 201 kcal
          Tłuszcz 5,7 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
          Węglowodany 27 g
          w tym cukry 1,1 g
          Białko 8,9 g
          Sól 1,1 g

          1 Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piecz przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki.
          2 W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane