Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z kurczakiem

          Opis

          Odkryj niepowtarzalny smak naszej Zapiekanki z kurczakiem! Chrupiąca bagietka, oryginalna mozzarella, świeże pieczarki i 100% polskiego mięsa wraz z aromatycznymi przyprawami. To połączenie składników, które sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.

          Gramatura: 255 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego); dodatki do bagietki: pieczarki (41 %), parzone mięso z kurczaka w mieszance przyprawowej (31 %)(parzone mięso z kurczaka, sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy, warzywa suszone (cebula, papryka czerwona, czosnek), naturalne aromaty), ser edamski (18 %), ser mozzarella (4 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, błonnik pszenny.

          Produkt może zawierać soję, seler, jaja i gorczycę.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 830 kJ / 198 kcal
          Tłuszcz 4,6 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
          Węglowodany 29 g
          w tym cukry 1,2 g
          Białko 9,2 g
          Sól 1,1 g

          1 Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piecz przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki.
          2 W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane