Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zapiekanka z szynką

          Opis

          Chrupiąca bagietka oraz bogactwo składników to początek historii zapiekanki Proste Historie. To smak jak za dawnych, dziecięcych lat. Nasze zapiekanki kuszą soczystą szynką własnego wyrobu, serem mozzarella, aromatycznymi pieczarkami oraz zdecydowanie zdrowszym składem. Prosta, prawdziwa i bardzo smaczna!

          Gramatura: 270 g netto.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, olej rzepakowy, zakwas pszenny (mąka pszenna, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego); dodatki do bagietki: pieczarki (50 %), szynka wieprzowa parzona (24 %)(mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser edamski (16 %), ser mozzarella (4 %), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, skrobia modyfikowana, przyprawy, błonnik pszenny.

          Produkt może zawierać seler, gorczycę, jaja.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 796 kJ / 190 kcal
          Tłuszcz 4,8 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g
          Węglowodany 28 g
          w tym cukry 1,0 g
          Białko 7,7 g
          Sól 1,3 g

          1 Zapiekankę wyjmij z opakowania i umieść na środkowym ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i z włączoną funkcją termoobiegu. Piec przez około 10 minut, do momentu roztopienia sera oraz zarumienienia bagietki.
          2 W przypadku piekarnika bez funkcji termoobiegu piecz w temperaturze 180°C – 200°C przez około 10-12 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia bagietki.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane