Deser malinowy z kruszonką
Składniki
- “Słodkie maliny” Proste Historie,
- 1 łyżka płynnego miodu,
- 2 łyżki włoskich posiekanych orzechów,
- 1 łyżka bitej śmietany lub greckiego jogurtu.
Kruszonka:
- 75 g mąki,
- 40 g masła,
- szczypta soli,
- szczypta cynamonu,
- 30 g brązowego lub białego cukru.
Sposób przygotowania
- Przełóż na sitko opakowanie Słodkich Malin Proste Historie i poczekaj aż się rozmrożą.
- Przygotuj kruszonkę wrzucając do miski 75 g mąki, 40 g masła, szczyptę soli, szczyptę cynamonu i 30 g brązowego lub białego cukru.
- Czubkami palców delikatnie połącz wszystkie składniki tak aby powstała kruszonka a nie zwarte ciasto.
- Odsączone maliny wymieszaj z 1 łyżką płynnego miodu i 2 łyżkami włoskich posiekanych orzechów.
- Nastaw piekarnik na 180°C.
- Wyłóż maliny w naczyniu do zapiekania, posyp grubą warstwą ciasta i zapiekaj na złoto przez 20 – 25 minut.
- Podaj na gorąco z łyżką bitej śmietany lub greckiego jogurtu.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Mus chałwowy z malinami
Rozpuść białą czekoladę, chałwę w śmietance, połącz z bitą śmietaną i podaj z malinami.
Deser malinowy z kruszonką
Wymieszaj maliny z miodem, orzechami, posyp domową kruszonką i zapiecz na złoto w piekarniku.