Deser malinowy z kruszonką

Składniki

  • “Słodkie maliny” Proste Historie,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • 2 łyżki włoskich posiekanych orzechów,
  • 1 łyżka bitej śmietany lub greckiego jogurtu.

Kruszonka:

  • 75 g mąki,
  • 40 g masła,
  • szczypta soli,
  • szczypta cynamonu,
  • 30 g brązowego lub białego cukru.

Sposób przygotowania

  1. Przełóż na sitko opakowanie Słodkich Malin Proste Historie i poczekaj aż się rozmrożą.
  2. Przygotuj kruszonkę wrzucając do miski 75 g mąki, 40 g masła, szczyptę soli, szczyptę cynamonu i 30 g brązowego lub białego cukru.
  3. Czubkami palców delikatnie połącz wszystkie składniki tak aby powstała kruszonka a nie zwarte ciasto.
  4. Odsączone maliny wymieszaj z 1 łyżką płynnego miodu i 2 łyżkami włoskich posiekanych orzechów.
  5. Nastaw piekarnik na 180°C.
  6. Wyłóż maliny w naczyniu do zapiekania, posyp grubą warstwą ciasta i zapiekaj na złoto przez 20 – 25 minut.
  7. Podaj na gorąco z łyżką bitej śmietany lub greckiego jogurtu.

Słodkie MALINY
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu