Rurki z boczkiem, brokułami i siekanym jajkiem

Składniki

  • “Rurki w sosie z wędzonym boczkiem” Proste Historie,
  • 1 średniej wielkości brokuł,
  • 3 jajka,
  • 1 łyżka masła,
  • 50 ml wody,
  • 50 g sera pleśniowego typu roquefort,
  • 2 łyżki tłustej śmietany.

Sposób przygotowania

  1. Na tarce o małych oczkach zetrzyj różyczki średniego brokułu.
  2. Ugotuj na twardo 3 jajka, ostudź i bardzo drobno posiekaj.
  3. Na patelnię wrzuć 1 łyżkę masła, dodaj zamrożoną zawartość opakowania rurek w sosie z boczkiem i cebulką oraz brokuły.
  4. Dolej 50 ml wody i duś przez 8 minut, delikatnie mieszając.
  5. Wkrusz do makaronu 50 g sera pleśniowego typu roquefort, dodaj 2 łyżki tłustej śmietany i odczekaj jeszcze 2 minuty.
  6. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp 1 łyżką jajka na twardo.

Rurki w sosie z wędzonym boczkiem
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu