Rurki z boczkiem, brokułami i siekanym jajkiem
Składniki
- “Rurki w sosie z wędzonym boczkiem” Proste Historie,
- 1 średniej wielkości brokuł,
- 3 jajka,
- 1 łyżka masła,
- 50 ml wody,
- 50 g sera pleśniowego typu roquefort,
- 2 łyżki tłustej śmietany.
Sposób przygotowania
- Na tarce o małych oczkach zetrzyj różyczki średniego brokułu.
- Ugotuj na twardo 3 jajka, ostudź i bardzo drobno posiekaj.
- Na patelnię wrzuć 1 łyżkę masła, dodaj zamrożoną zawartość opakowania rurek w sosie z boczkiem i cebulką oraz brokuły.
- Dolej 50 ml wody i duś przez 8 minut, delikatnie mieszając.
- Wkrusz do makaronu 50 g sera pleśniowego typu roquefort, dodaj 2 łyżki tłustej śmietany i odczekaj jeszcze 2 minuty.
- Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp 1 łyżką jajka na twardo.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Rurki z boczkiem, brokułami i siekanym jajkiem
Zetrzyj na drobno brokuły dodaj do rurek i duś razem na patelni, a gotowe danie posyp siekanym jajkiem na twardo.
Pierś z kurczaka z makaronem w sosie z kaparami i szpinakiem
Obsmaż pierś kurczaka, pokrój w plastry, po czym dodaj z kaparami i szpinakiem do gotowego makaronu.