Proste Historie
Proste Historie

Krupnik pieczarkowy

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj 2 drobno posiekane cebule i smaż mieszając przez 4 minuty. Dodaj 100 g przepuszczonego przez maszynkę do mięsa boczku wędzonego, garść namoczonych suszonych podgrzybków, całość zrumień. Do 1,5 litra gotującego się wywaru mięsnego wrzuć 3 łyżki kaszy jęczmiennej, zawartość patelni i zamrożoną mieszankę "Zupy pieczarkowej" Proste Historie. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj 1 łyżeczkę suszonego lubczyku i gotuj przez 20 minut. Dodaj 100 ml śmietany wymieszanej z 1 łyżeczką mąki. Całość zagotuj. Serwuj posypane dużą ilością świeżej natki pietruszki.

Facebook
Youtube