Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z kapustą w sosie grzybowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
różneróżne
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozpuść na patelni 1 łyżkę masła, dodaj miseczkę pokrojonych w kostkę kapeluszy leśnych grzybów oraz 1 łyżkę utartej na tarce cebuli. Podsmaż na dużym ogniu przez 3 minuty, obsyp 1 łyżką płaską mąki i dobrze wymieszaj. Dodaj 1 szklankę esencjonalnego bulionu grzybowego lub wołowego, zmniejsz ogień i mieszaj dopóki sos nie zgęstnieje. Dopraw 4 łyżkami tłustej śmietany, przypraw solą i pieprzem. Ugotuj Pierogi z kapustą i grzybami Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudź lekko posmarowane olejem i tak, aby nie dotykały się. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj pierogi i mocno przypiecz na rumiano z dwóch stron. Podawaj pierogi na gorąco, polane sosem grzybowym.

Facebook
Youtube