Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          BUKIET 7 WARZYW

          Opis

          Idealnie skomponowana mieszanka warzywna to prosta i pyszna odpowiedź na pytanie – co zrobić na obiad? Z mieszanką marchwi, kalafiora, fasoli szparagowej, groszku zielonego, pora, selera i pietruszki, można wyczarować tradycyjną zupę warzywną na bulionie, super sałatkę albo danie jednogarnkowe.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa,
          groszek zielony, por, seler, pietruszka.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 150 kJ / 36 kcal 339 kJ / 81 kcal 4%
          Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,11 g 1%
          Węglowodany 4,3 g 9,7 g 4%
          w tym cukry 1,4 g 3,2 g 4%
          Białko 2,2 g 5,0 g 10%
          Sól 0,09 g 0,20 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Bukiet 7 warzyw wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.
          2 Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedź.
          3 Gotowe warzywa polej roztopionym masłem i posyp posiekaną natką pietruszki lub ziołami.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane