Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          SZPINAK liście

          Opis

          Liście szpinaku to bardzo zdrowa zieleń na talerzu! To uniwersalne warzywo – można dodawać je do sałatek, mięs czy nadziewać nimi mięsne kieszonki i zrazy. Odpowiednio doprawiony, zyskuje wyrazisty, intrygujący smak – ze szpinakiem naprawdę warto się zaprzyjaźnić.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: szpinak liście (100%).
          Produkt może zawierać seler.
          Kraj pochodzenia: P – Polska, B – Belgia, H – Holandia (kod podany w prawym dolnym rogu opakowania).
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 79 kJ / 19 kcal 120 kJ / 29 kcal 1%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,06 g <1%
          Węglowodany 0,4 g 0,6 g <1%
          w tym cukry 0,2 g 0,3 g <1%
          Białko 2,3 g 3,5 g 7%
          Sól 0,05 g 0,08 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Szpinak w porcjach wyjmij z opakowania. Łyżkę masła lub oliwy z oliwek rozgrzej w garnku lub na patelni, dodaj szpinak.
          2 Produkt podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia szpinaku, często mieszając. Dopraw solą i pieprzem według uznania i duś pod przykryciem około 10 minut.
          3 Gotowy szpinak możesz podawać na wiele sposobów, np. ze śmietaną oraz z nutką aromatycznego czosnku.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane