Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          MARCHEWKA z groszkiem

          Opis

          Prawdziwa klasyka na polskim stole! Kompozycja, która przypomina o domowych obiadach z dzieciństwa. Idealnie pasuje do delikatnych ziemniaków i wyrazistego mięsa, na przykład kotletów mielonych bądź soczystego schabowego.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: marchew (70%), groszek zielony (30%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 196 kJ / 47 kcal 296 kJ / 71 kcal 4%
          Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,12 g 1%
          Węglowodany 6,4 g 9,6 g 4%
          w tym cukry 1,9 g 2,9 g 3%
          Białko 2,6 g 3,9 g 8%
          Sól 0,12 g 0,18 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Marchewkę z groszkiem wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.
          2 Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedź.
          3 Gotową marchewkę z groszkiem możesz polać roztopionym masłem i posypać posiekaną natką pietruszki lub ziołami.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane