Mielone Mięso z Indyka z Groszkiem i Marchewką

Składniki

  • 450 gramów mieszanki mrożonych marchewek i groszku
  • 500 gramów mielonego mięsa z indyka
  • 1 duża cebula, drobno pokrojona
  • 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Świeże zioła do dekoracji (np. pietruszka), opcjonalnie

Sposób przygotowania

Czas przygotowania:

  • Przygotowanie: 15 minut
  • Gotowanie: 20 minut
  • Całkowity czas: 35 minut

 

Instrukcje:

 

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
  2. Dodaj mielone mięso z indyka do patelni i smaż, aż stanie się brązowe. Dodaj paprykę, tymianek, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj.
  3. Dodaj mrożone warzywa i sos sojowy do patelni, mieszaj, aż warzywa się podgrzeją.
  4. Podawaj na ciepło, posypane świeżymi ziołami.

Składniki odżywcze

  • Kalorie: 280 kcal
  • Tłuszcz: 12g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3g)
  • Węglowodany: 15g (w tym błonnik: 4g, cukry: 5g)
  • Białko: 27g
  • Sód: 460mg

MARCHEWKA z groszkiem
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu