Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zielony GROSZEK

          Opis

          Zielony groszek przypomina o wakacjach na wsi i letnich smakach. Te wyjątkowe chwile można odtworzyć we własnej kuchni! Smakowity groszek ma wiele kulinarnych zastosowań – z marchewką, w warzywnej zupie, a może jako farsz do mięsnych kieszonek – wybór należy do ciebie!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: groszek zielony (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 349 kJ / 83 kcal 524 kJ / 124 kcal 6%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,16 g 0,24 g 1%
          Węglowodany 10,5 g 15,8 g 6%
          w tym cukry 8,7 g 13,1 g 15%
          Białko 6,4 g 9,6 g 19%
          Sól <0,01 g 0,01 g <1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Groszek wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2 Następnie groszek delikatnie przemieszaj, aby nie przylegał do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 9-10 minut. Po ugotowaniu odcedź całość.
          3 Gotowy groszek możesz polać roztopionym masłem lub podawać z dodatkiem innych warzyw.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane