Naleśniki z farszem szpinakowym
Składniki
- “Szpinak liście” Proste Historie,
- 1 czubata łyżka masła,
- 2 średnie cebule,
- 150 g tłustego sera twarogowego,
- 2 łyżki rodzynek,
- 1 łyżeczka curry,
- 1 ząbek czosnku,
- naleśniki.
Sposób przygotowania
W garnuszku rozgrzej czubatą łyżkę masła. Drobno posiekaj 2 średnie cebule i wrzuć na gorący tłuszcz. Nierozmrożony “Szpinak liście” Proste Historie dodaj na patelnię, przykryj i przez około 10 minut gotuj, mieszając co jakiś czas. Odkryj i wkrusz do środka 150 g tłustego sera twarogowego, wrzuć 2 łyżki niezbyt mocno wysuszonych rodzynek i 1 łyżeczkę curry. Posól i podgrzewaj na ogniu około 5 minut. Jeśli masz ochotę możesz dodać ząbek czosnku. Usmaż naleśniki i wyłóż na każdym porcję farszu. Zawiń i serwuj póki gorące. Komplet nadzianych naleśników można ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiec posypane serem typu mozarella, bundz lub ostrym, żółtym.
Dopełnij to danie
Stwórz z nami 3-daniowy obiad!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Naleśniki z farszem szpinakowym
Podsmaż na maśle szpinak z rodzynkami, twarogiem, curry i nałóż do naleśników
Śniadaniowe jajka ze szpinakiem i śmietaną
Ugotuj jajka i zapiecz je w szpinakowym sosie