Pyzy w duszonej młodej kapuście
Składniki
- “Pyzy z mięsem” Proste Historie,
- 1 mała kapusta,
- 1 szklanka wody lub warzywnego wywaru,
- 150 g boczku wędzonego,
- 1 posiekana cebula,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- pieprz.
Sposób przygotowania
- Jedną, niedużą kapustę przekrój na ćwiartki, pozbaw twardych części i wierzchnich liści.
- Zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
- Przełóż do garnka, zalej szklanką wody lub warzywnego wywaru.
- Lekko posól, przykryj i duś przez 8 minut.
- W tym czasie pokrój w drobną kostkę 150 g boczku wędzonego, przesmaż na rumiano na rozgrzanej patelni razem z 1 posiekaną cebulą.
- Całą zawartość patelni dodaj do kapusty, dorzuć 2 łyżki koncentratu pomidorowego, dopraw pieprzem.
- Duś mieszając 5 minut.
- W osolonej wodzie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu Pyz z mięsem Proste Historie.
- Wyłożone na talerz polej kapuścianym sosem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pyzy w duszonej młodej kapuście
Posiekaną kapustę uduś z dodatkiem boczku, kopru, cebuli i nałóż na ugotowane pyzy.
Smażone pyzy z musem chrzanowo-jabłkowym
Podsmaż przekrojone pyzy na chrupiąco i nałóż sos z jabłek i chrzanu
Pyzy z mięsem w winnym sosie cebulowym
Ugotuj pyzy i podaj je z sosem z cebuli, kiełbasy i czerwonego wina.