Smażone pyzy z musem chrzanowo-jabłkowym
Składniki
- “Pyzy z mięsem” Proste Historie,
- 2 małe cebule,
- kilka łyżek oleju,
- chrzan jabłkowy,
- 3 winne jabłka,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżeczka cukru,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
- Pyzy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Przełóż na talerz tak aby nie dotykały się w trakcie studzenia.
- Posmaruj olejem i przekrój na pół ostrym nożem.
- Posiekaj 2 małe cebule bardzo drobno i zagrzej na patelni 3 łyżki oleju.
- Równomiernie rozsyp cebulę i ułóż połówki pyz ciastem do patelni a farszem do góry.
- Spód z cebulą zrumienia się a Ty przykryj pokrywką na chwilę aby zagrzał się farsz.
- Gorące pyzy przełóż na talerz, obsyp cebulką i podaj z jabłkowym chrzanem.
- 3 winne jabłka obierz, pozbądź gniazd nasiennych wrzuć na patelnię z 1 łyżką masła.
- Dopraw łyżeczką cukru i trzymaj na ogniu do momentu gdy zaczną się rozpadać.
- Ostudź lekko, rozdrobnij blenderem i wymieszaj z 1 łyżką chrzanu.
- Dopraw solą i pieprzem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pyzy w duszonej młodej kapuście
Posiekaną kapustę uduś z dodatkiem boczku, kopru, cebuli i nałóż na ugotowane pyzy.
Smażone pyzy z musem chrzanowo-jabłkowym
Podsmaż przekrojone pyzy na chrupiąco i nałóż sos z jabłek i chrzanu
Pyzy z mięsem w winnym sosie cebulowym
Ugotuj pyzy i podaj je z sosem z cebuli, kiełbasy i czerwonego wina.