Pyzy ziemniaczane z serem i skwarkami
Składniki
- “Pyzy ziemniaczane” Proste Historie,
- 200 g kawałek słoniny,
- 1 starta na tarce cebula,
- sól i świeżo mielony pieprz,
- 200 g pokruszonego twarogu,
- 1 łyżka drobno posiekanego cienkiego szczypiorku.
Sposób przygotowania
- Lekko zmrożony 200 g kawałek słoniny pokrój w malutką kostkę.
- Wrzuć na patelnię i wytop na niedużym ogniu złote skwarki dodając w trakcie 1 startą na tarce cebulę.
- Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Ugotuj Pyzy ziemniaczane Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Odsączone i gorące pyzy przekrój na pół, posyp 200 g pokruszonego twarogu, polej ciepłymi skwarkami i posyp łyżką drobno posiekanego cienkiego szczypiorku.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Pyzy ziemniaczane z serem i skwarkami
Ugotowane pyzy polej zrumienioną słoniną, posyp białym serem i szczypiorkiem.
Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem
Startą czerwoną kapustę podduś na słodko z żurawiną, boczkiem i podaj z pyzami