Opis
Wyjątkowe i intrygujące połączenia smaków – oto prawdziwy sekret pysznych pierogów ruskich. Kwaskowy, delikatny twaróg, ziemniaki i wyrazista cebulka. Wnętrze tych mięciutkich pierogów skradnie serca każdego, kto ich spróbuje!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Skład: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: woda, suszone ziemniaki (16 %), ser twarogowy półtłusty (14 %), cebula smażona (9 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, olej rzepakowy, pieprz czarny.
Produkt może zawierać soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
Zawartość nadzienia: 42%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
819 kJ / 196 kcal |
Tłuszcz |
3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1 g |
Węglowodany |
34 g |
w tym cukry |
1,0 g |
Białko |
6,0 g |
Sól |
0,82 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |