Opis
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: kapusta kiszona (51 %)(kapusta biała, sól), kapusta biała (27 %), pieczarki (9 %), podgrzybek brunatny (3 %), sól, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy, błonnik pszenny, borowik szlachetny suszony (0,6 %), cukier, skrobia, pieprz czarny.
Produkt może zawierać mleko, soję, seler. Odpowiedni dla wegetarian.
Zawartość nadzienia: 42%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
719 kJ / 172 kcal |
Tłuszcz |
2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
Węglowodany |
31 g |
w tym cukry |
2,2 g |
Białko |
5,2 g |
Sól |
1,5 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |