Opis
Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem grzybowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: pieczarki (48 %), warzywa (marchew, seler, korzeń pietruszki, por, pasternak, cebula), podgrzybek brunatny (13 %), cebula smażona (5 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), przyprawy, mąka ryżowa, sól.
Produkt może zawierać mleko, soję, seler.
Zawartość nadzienia: 40%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
738 kJ / 177 kcal |
Tłuszcz |
2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
Węglowodany |
31 g |
w tym cukry |
1,6 g |
Białko |
5,8 g |
Sól |
0,88 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |