Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z grzybami

          Opis

          Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem grzybowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: pieczarki (48 %), warzywa (marchew, seler, korzeń pietruszki, por, pasternak, cebula), podgrzybek brunatny (13 %), cebula smażona (5 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), przyprawy, mąka ryżowa, sól.
          Produkt może zawierać mleko, soję, seler.
          Zawartość nadzienia: 40%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 738 kJ / 177 kcal
          Tłuszcz 2,4 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
          Węglowodany 31 g
          w tym cukry 1,6 g
          Białko 5,8 g
          Sól 0,88 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 500 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotuj około 3 minut na małym ogniu.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane