Opis
Świeże, gotowe w kilka minut pierogi z mięsem, to gwarancja wybornego smaku. Połączenie miękkiego, delikatnego ciasta z wyraziście przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym to zapowiedź wspaniałej uczty kulinarnej. Smakowite pierogi z mięsem nie zawierają sztucznych barwników oraz konserwantów i są gotowe zaledwie w kilka minut!
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (55 %), mięso wołowe (20 %), woda, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (5%)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól.
Produkt może zawierać mleko, soję.
Zawartość nadzienia: 40%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
1168 kJ / 279 kcal |
Tłuszcz |
14 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g |
Węglowodany |
28 g |
w tym cukry |
1,4 g |
Białko |
9,3 g |
Sól |
0,82 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |