Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          PIEROGI z mięsem

          Opis

          Świeże, gotowe w kilka minut pierogi z mięsem, to gwarancja wybornego smaku. Połączenie miękkiego, delikatnego ciasta z wyraziście przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym to zapowiedź wspaniałej uczty kulinarnej. Smakowite pierogi z mięsem nie zawierają sztucznych barwników oraz konserwantów i są gotowe zaledwie w kilka minut!

          Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

          Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (55 %), mięso wołowe (20 %), woda, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (5%)(cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), cebula, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por, pasternak), błonnik pszenny, przyprawy, sól.
          Produkt może zawierać mleko, soję.
          Zawartość nadzienia: 40%.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g
          Wartość energetyczna 1168 kJ / 279 kcal
          Tłuszcz 14 g
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
          Węglowodany 28 g
          w tym cukry 1,4 g
          Białko 9,3 g
          Sól 0,82 g

          Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

          1 Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W.
          2 Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
          Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
          3 Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane