Opis
Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku? To z pewnością delikatne i miękkie pierogi, które można przygotować w kilka minut, na różne sposoby. Ich zaskakujące nadzienie szpinakowe z dodatkiem miękkiego sera solankowego i fety oraz aromatycznej bazylii, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.
Chłodzony półprodukt garmażeryjny.
Składniki: Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: szpinak (54 %), ser miękki solankowy (z mleka), skrobia, ser feta (z mleka) (5 %), olej rzepakowy, mąka pszenna, przyprawy, bazylia (1 %), sól, oliwa z oliwek, cukier.
Produkt może zawierać soję, seler.
Zawartość nadzienia: 36%.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
901 kJ / 216 kcal |
Tłuszcz |
5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6 g |
Węglowodany |
33 g |
w tym cukry |
1,4 g |
Białko |
6,8 g |
Sól |
0,93 g |
Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.
1 |
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewaj około 1 minuty przy mocy 800 W. |
2 |
Garnek: pierogi wrzuć do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 1 minutę. |
3 |
Patelnia: smaż na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut, bez wcześniejszego gotowania. |