Frytki z sosem z sera pleśniowego
Składniki
- “Frytki proste do oleju” Proste Historie,
- 1 ząbek czosnku,
- 100 ml majonezu domowego,
- 100 ml gęstej śmietany,
- 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola, stilton lub lazur,
- sok z 1 pomarańczy,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 100 g orzechów włoskich.
Sposób przygotowania
- Zmiksuj blenderem na gładki sos: 1 ząbek czosnku, 100 ml majonezu domowego, 100 ml gęstej śmietany, 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola, stilton lub lazur, sok z 1 pomarańczy, 2 łyżki posiekanego koperku.
- Przygotuj frytki Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Zmiksuj 100 g orzechów włoskich na grubsze kawałki.
- Zanurzaj gorąca frytkę w sosie serowym i posiekanych orzechach.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Frytki z majonezem własnej roboty
Z jajek, musztardy, oleju ukręć majonez z dodatkiem soku z cytryny. Obok miska frytek.
Frytki z sosem z sera pleśniowego
Zmiksuj czosnek, majonez, śmietanę, gorgonzolę na gęsty dip i maczaj w nim gorące frytki