Szybka zupa grzybowa z uszkami
Składniki
- “Uszka z kapustą i grzybami” Proste Historie,
- 2 łyżki masła,
- 1 duża drobno posiekana cebula,
- 300 g leśnych grzybów pokrojonych w cienkie paski,
- garść suszonych grzybów,
- 1 płaska łyżka mąki,
- 1,2 l zimnego bulionu wołowego,
- sól i pieprz,
- 1 szczypior z dymki.
Sposób przygotowania
- Na patelni roztop 2 łyżki masła.
- Dodaj 1 dużą posiekaną drobno cebulę i zrumień mieszając.
- Dodaj 300 g leśnych grzybów pokrojonych w cienkie paski i garść suszonych.
- Smaż przez 5 minut oprószając 1 płaską łyżką mąki.
- Zalej 1,2 litra zimnego bulionu wołowego, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut doprawiając solą i pieprzem.
- Pod koniec gotowania wrzuć drobno posiekany szczypior z dymki.
- Przygotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zanurz je w gorącej zupie na 3 minuty i serwuj ciepłą zupę na talerzach.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką
Z pieczarek, białego wina, miodu i suszonej śliwki przygotuj wyjątkowy sos do uszek
Szybka zupa grzybowa z uszkami
Ugotuj zupę na świeżych grzybach z dodatkiem dymki i serwuj z uszkami