Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          USZKA z kapustą i grzybami

          Opis

          Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (z pszenicy twardej durum), sól, olej rzepakowy; nadzienie: kapusta kiszona (64 %) (kapusta biała, sól), pieczarki (10 %), błonnik owsiany bezglutenowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), podgrzybek brunatny (4 %), suszone ziemniaki, sól, borowik szlachetny suszony (1,7 %), pieprz czarny, olej rzepakowy.
          Zawartość nadzienia: 26%.
          Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 975 kJ / 233 kcal 12%
          Tłuszcz 1,6 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 3%
          Węglowodany 45 g 17%
          w tym cukry 1,3 g 1%
          Białko 6,5 g 13%
          Sól 1,2 g 20%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody wrzuć zamrożone uszka.
          2 Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 6-8 minut, nie dopuszczając do
          intensywnego wrzenia wody.
          3 Gotowe uszka podawaj z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też
          służyć jako baza do sałatek.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane