Opis
Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11 %) (z pszenicy twardej durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (57 %) (kapusta biała, sól), pieczarki (19 %), podgrzybek brunatny (8 %), błonnik pszenny, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), suszone ziemniaki, sól, borowik szlachetny suszony (0,8 %), pieprz czarny.
Zawartość nadzienia: 26%.
Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
876 kJ / 210 kcal |
11% |
Tłuszcz |
1,3 g |
2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
2% |
Węglowodany |
40 g |
15% |
w tym cukry |
1,2 g |
1% |
Białko |
6,5 g |
13% |
Sól |
1,0 g |
17% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.