Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          USZKA z mięsem

          Opis

          Delikatne ciasto skrywające dobrze doprawione mięso – oto tajemnica wyśmienitych uszek z mięsem. Ich lepienie jest bardzo pracochłonne, dlatego warto sięgnąć po proste i niezawodne rozwiązania. Gotowe uszka z soczystym polskim mięsem wołowym, to gwarancja kulinarnego siódmego nieba…

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: mięso wołowe (31%), woda, teksturowane białko sojowe, cebula, sól, pieprz czarny.

          Zawartość nadzienia: 26%. Mogą zawierać mleko, seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 926 kJ / 221 kcal 11%
          Tłuszcz 3,1 g 4%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 5%
          Węglowodany 38 g 15%
          w tym cukry 1,4 g 2%
          Białko 8,5 g 17%
          Sól 0,93 g 16%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody wrzuć zamrożone uszka.
          2 Po wypłynięciu na powierzchnię gotuj około 6-8 minut, nie dopuszczając do
          intensywnego wrzenia wody.
          3 Gotowe uszka podawaj z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też
          służyć jako baza do sałatek.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane