Bulion czosnkowy z uszkami
Składniki
- “Uszka z mięsem” Proste Historie,
- 7 ząbków czosnku,
- 1 średnia cebula,
- 1 łyżka masła,
- 3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki,
- 1,2 l zimnego rosołu,
- pieprz i sól.
Sposób przygotowania
- 7 ząbków czosnku zmiażdż w wyciskaczu do czosnku i utrzyj na pastę ze szczyptą soli.
- Drobno posiekaj 1 średnią cebulę, zeszklij ją na 1 łyżce masła przez ok. 3 minuty.
- Dodaj czosnek i 3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki.
- Zalej całość 1,2 litra zimnego rosołu.
- Doprowadź do wrzenia, przykręć ogień i pozostaw jeszcze wywar na 5 minut.
- Dopraw porcją pieprzu.
- Ugotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Zalej gorące na talerzu bulionem czosnkowym.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Bulion czosnkowy z uszkami
Klasycznym rosołem zalej podsmażony czosnek z pietruszką i serwuj z ugotowanymi uszkami
Uszka z mięsem zapiekane w beszamelu
Polej uszka duszonymi pomidorami, beszamelem i zapiecz w piekarniku