Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem
Składniki
- “Zielona fasolka szparagowa” Proste Historie,
- 100 g boczku wędzonego,
- 1 posiekana cebula,
- 1 zgnieciony ząbek czosnku,
- 3 łyżki oliwy,
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu,
- 400 g siekanych pomidorków pelati z puszki,
- sól, cukier i świeżo mielony pieprz.
Sposób przygotowania
- Do gotującej się osolonej wody wrzuć zamrożone opakowanie “Fasolki szapragowej zielonej” Proste Historie i gotuj około 8 minut.
- Odsącz na sitku.
- Na suchej patelni podsmaż na rumiano 100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę i 1 posiekana cebulę.
- Po 3 minutach dodaj 1 zgnieciony ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu.
- Smaż 2 minuty.
- Dodaj ugotowaną fasolkę i 400 g pomidorków pelati z puszki bez skóry, siekanych.
- Dopraw solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem.
- Duś mieszając regularnie przez 15 minut.
- Danie idealne z kawałkiem bagietki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Fasolka szparagowa z paprykowym winegretem
Ugotuj fasolkę i polej sosem z papryki, cebuli i cytryn.
Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem
Usmaż boczek, dodaj fasolkę szparagową, pomidory i rozmaryn