Opis
Uszka z grzybami to wspaniały dodatek do klarownych zup na bulionie, na przykład czerwonego barszczu lub kremowej grzybowej. Miękkie, delikatne ciasto, a w nim… leśne aromaty polskich borowików i pieczarek. Prosto, tradycyjnie i przede wszystkim pysznie!
Produkt głęboko mrożony.
Składniki: ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (z pszenicy twardej durum), sól, olej rzepakowy; nadzienie: pieczarki (73 %), bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), podgrzybek brunatny (7%), błonnik owsiany bezglutenowy, sól, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,3 %), pieprz czarny.
Zawartość nadzienia: 26%.
Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
% RWS*
na porcję |
Wartość energetyczna |
926 kJ / 222 kcal |
11% |
Tłuszcz |
1,3 g |
2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
1% |
Węglowodany |
43 g |
17% |
w tym cukry |
0,7 g |
1% |
Białko |
6,8 g |
14% |
Sól |
1,3 g |
22% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.