Uszka z grzybami z duszonymi brokułami i boczkiem
Składniki
- “Uszka z grzybami” Proste Historie,
- 200 g “Brokułów” Proste Historie,
- 100 g parzonego wędzonego boczku,
- 50 ml wywaru warzywnego,
- 150 ml śmietany 36%,
- gałka muszkatołowa, sól i pieprz.
Sposób przygotowania
- Na suchą patelnię wrzuć 100 g parzonego, wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę.
- Zrumień go na chrupiąco.
- Dodaj 200 g zamrożonych “Brokułów” Proste Historie, podlej 50 ml wywaru warzywnego i duś przez 3 minuty.
- Dodaj 150 ml śmietany 36% i trzymaj na ogniu kolejne 5 minut.
- Dopraw danie solą i gałką muszkatołową.
- Ugotuj uszka zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełóż do brokułów i podgotuj przez kolejne 3 minuty.
- Serwuj posypane świeżym pieprzem!
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Uszka z grzybami po kantońsku
Podaj gorące uszka w sosie sojowo imbirowym i posyp chrupiącymi warzywami
Uszka z grzybami z duszonymi brokułami i boczkiem
Podduś brokuły na patelni z dodatkiem boczku i ugotowanych uszek z grzybami