Uszka z grzybami z duszonymi brokułami i boczkiem

Składniki

  • “Uszka z grzybami” Proste Historie,
  • 200 g “Brokułów” Proste Historie,
  • 100 g parzonego wędzonego boczku,
  • 50 ml wywaru warzywnego,
  • 150 ml śmietany 36%,
  • gałka muszkatołowa, sól i pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Na suchą patelnię wrzuć 100 g parzonego, wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę.
  2. Zrumień go na chrupiąco.
  3. Dodaj 200 g zamrożonych “Brokułów” Proste Historie, podlej 50 ml wywaru warzywnego i duś przez 3 minuty.
  4. Dodaj 150 ml śmietany 36% i trzymaj na ogniu kolejne 5 minut.
  5. Dopraw danie solą i gałką muszkatołową.
  6. Ugotuj uszka zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełóż do brokułów i podgotuj przez kolejne 3 minuty.
  7. Serwuj posypane świeżym pieprzem!

USZKA z grzybami
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu