Spaghetti z warzywami i tuńczykiem

Składniki

  • “Warzywa na patelnię klasyczne” Proste Historie,
  • 4 łyżki dobrej oliwy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 300 g makaronu spaghetti,
  • 200 g tuńczyka,
  • sól,
  • natka pietruszki.

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni 4 łyżki dobrej oliwy i wsyp zamrożoną mieszankę Proste Historie Warzywa na patelnię.
  2. Dopraw solą, łyżką miodu, dwoma posiekanymi ząbkami czosnku.
  3. Smaż przez 8 – 10 minut.
  4. Pozwól warzywom lekko się zrumienić, delikatnie przemieszaj.
  5. W osolonej wodzie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu 300g makaronu spaghetti.
  6. Przecedzony i gorący wrzuć do garnka po gotowaniu, natychmiast dodaj warzywa i 200 g rozdrobnionego tuńczyka w oliwie.
  7. Całość delikatnie wymieszaj i serwuj z drobno posiekaną natką pietruszki.

Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu