Spaghetti z warzywami i tuńczykiem
Składniki
- “Warzywa na patelnię klasyczne” Proste Historie,
- 4 łyżki dobrej oliwy,
- 1 łyżka miodu,
- 2 ząbki czosnku,
- 300 g makaronu spaghetti,
- 200 g tuńczyka,
- sól,
- natka pietruszki.
Sposób przygotowania
- Rozgrzej na patelni 4 łyżki dobrej oliwy i wsyp zamrożoną mieszankę Proste Historie Warzywa na patelnię.
- Dopraw solą, łyżką miodu, dwoma posiekanymi ząbkami czosnku.
- Smaż przez 8 – 10 minut.
- Pozwól warzywom lekko się zrumienić, delikatnie przemieszaj.
- W osolonej wodzie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu 300g makaronu spaghetti.
- Przecedzony i gorący wrzuć do garnka po gotowaniu, natychmiast dodaj warzywa i 200 g rozdrobnionego tuńczyka w oliwie.
- Całość delikatnie wymieszaj i serwuj z drobno posiekaną natką pietruszki.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Spaghetti z warzywami i tuńczykiem
Przygotuj na patelni warzywa wymieszaj z gorącym makaronem dodając kawałki tuńczyka.
Zapiekane warzywa z sosem serowym i salami
Podsmażone warzywa zapiecz pod sosem serowym z plasterkami pikantnego salami
Warzywa z patelni z greckim sosem jogurtowym
Usmaż warzywa na patelni, dodaj oregano i podaj z jogurtowym sosem