Knedle ze śliwkami w szkarłatnym sosie
Składniki
- “Knedle ze śliwkami” Proste Historie,
- cukier,
- woda,
- sos z powideł,
- cynamon,
- soczyste ziarna granatu.
Sposób przygotowania
- Knedle ze śliwkami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu.
- Na dno rondelka wsyp cukier, rozprowadzając go po całym dnie.
- Podgrzej na średnim ogniu bez mieszania do czasu, aż cukier się rozpuści i zacznie brązowieć.
- Następnie dodaj odrobinę wody (uwaga może pryskać!) i energicznie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru, cały czas gotując (ok. 1 minuty).
- Uprzednio przygotowane knedle oblej rozpuszczonym cukrem.
- Powidła śliwkowe podgrzej w osobnym rondelku z dodatkiem niewielkiej ilości wody (ok. 125 ml).
- Sposób podania: Knedle otoczone w cukrowej polewie polej ciepłym sosem z powideł, posyp cynamonem i soczystymi ziarnami granatu.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Knedle ze śliwkami w szkarłatnym sosie
Knedle otoczone wyrazistym sosem z ziarnami granatu.
Knedle ze śliwkami w sosie winnym
Podsmaż na maśle śliwki węgierki, dodaj suszone śliwki kalifornijskie, słodkie wino grzane, następnie podaj z knedlami.
Knedle ze śliwkami w sosie cynamonowym
Kogel mogiel ubij z gorącym mlekiem i cynamonem, nastepnie podaj z knedlami
Knedle ze śliwkami z sosem karmelowym
Do rozpuszczonego masła z cukrem dolej skondensowane mleko, zagotuj i serwuj.