Wiśnie nasączone bourbonem

Składniki

  • 450 g mrożonych wiśni, bez pestek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka bourbonu

Sposób przygotowania

  1. W małym rondlu łączymy cukier i wodę. Gotujemy na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się całkowicie rozpuści.
  2. Dodajemy mrożone wiśnie do rondla i gotujemy przez 5 minut.
  3. Zdejmujemy rondel z ognia i dodajemy bourbon. Mieszamy, aby połączyć składniki.
  4. Przelewamy wiśnie do słoika i zamykamy go.
  5. Pozostawiamy wiśnie, aby nasączyły się bourbonem przez co najmniej 24 godziny przed podaniem.

Czas przygotowania: 25 minut + czas na macerację (24 godziny)

Składniki odżywcze

  • Kalorie: ~110 kcal
  • Białko: 0,5 g
  • Tłuszcz: 0 g
  • Węglowodany: 18 g
  • Błonnik: 1 g
  • Cukry: 16 g

Soczyste WIŚNIE
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu