Koktajl Wiśniowo-Czekoladowy

Wartości odżywcze na porcję (4 porcje):
  • Kalorie: ~200 kcal
  • Białko: 3 g
  • Tłuszcz: 3 g
  • Węglowodany: 45 g
  • Błonnik: 6 g
  • Cukry: 28 g

Składniki

  • 450 g mrożonych wiśni, bez pestek
  • 2 banany, pokrojone na kawałki
  • 2 łyżki kakao w proszku
  • 2 szklanki mleka migdałowego (lub innego mleka według wyboru)
  • 1-2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie, do smaku)

Sposób przygotowania

  1. W blenderze, połącz mrożone wiśnie, banany, kakao w proszku, mleko migdałowe i syrop klonowy, jeśli używasz.
  2. Blenduj na wysokich obrotach, aż składniki będą gładkie i dobrze połączone.
  3. Sprawdź słodkość i dodaj więcej syropu klonowego, jeśli to konieczne, a następnie ponownie blenduj.
  4. Podawaj od razu, z lodem!

Czas przygotowania: 10 minut

Soczyste WIŚNIE
    Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Dopełnij to danie

          Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu