Proste Historie
Proste Historie

Uszka z grzybami po kantońsku

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wlej do małego garnka 1 łyżkę oleju, dodaj 2 ząbki czosnku pokrojonego w cieniutkie paseczki i 1 łyżeczkę cukru. Smaż mieszając przez 2 minuty, na złoty kolor. Zdejmij z ognia i wlej 80 ml sosu sojowego jasnego, ½ łyżeczki ostrej pasty paprykowej typu sambal oelek i  80 ml soku anansowego. Dodaj ½ łyżeczki startego na pure imbiru. Doprowadź do wrzenia i zagęść 1 płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w małej ilości wody. Pokrój 1 marchewkę i kawałek białej części pora w cienkie słupki. Przelej na sitku wrzątkiem i osusz. Przygotuj uszka Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nalej do miseczek porcję sosu, ułoż uszka i posyp warzywami.

Facebook
Youtube