Proste Historie
PIEROGI z owocami
Pierogi na słodko

PIEROGI z owocami

Owocowe bogactwo polskich sadów i pól zachwyca. Dorodne jabłka, soczyste porzeczki, truskawki, aromatyczne jagody i kuszące maliny odnaleźć można w pierogach z owocami. To jedyna w swoim rodzaju, zniewalająca kompozycja pysznych owoców i aksamitnego ciasta podbija podniebienia i przywołuje myśl o smakach dzieciństwa.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, woda, truskawki (11%), cukier, jabłka (5%), porzeczki
czerwone (5%), jagody (3%), skrobia modykowana, maliny (2%), błonnik pszenny,
sól, olej rzepakowy, kurkuma. Moga zawierac mleko, soje i seler.
Zawartosc nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 737 kJ / 174 kcal 1660 kJ / 392 kcal 20%
Tłuszcz 0,7 g 1,6 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 36,8 g 82,8 g 32%
w tym cukry 6,8 g 15,3 g 17%
Białko 4,0 g 9,0 g 18%
Sól 0,2 g 0,5 g 8%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym

    Zaskocz jabłkowo imbirowym sosem do pierogów i zrób kruszonkę z ciastek 

    czytaj więcej
Facebook
Youtube